fbpx
Connect with us

Populizmi (i Kurtit) është antifeminist

Opinione

Populizmi (i Kurtit) është antifeminist

Burrat takohen, burrat flasin, burrat vendosin

Burrat takohen, burrat flasin, burrat vendosin. Kjo eshte nje karakteristike e ketyre bisedave Kurti – Mustafa. Ky eshte problemi i pare. Dhe jo kudo e as rastesisht, por ne shtepi private dhe qellimisht. Ky eshte problemi i dyte.

Hapësirat ku po zhvillohen mbledhjet nuk jane te zbrazura nga kuptimi. A mund te zhvillohet nje takim i interesit publik ne shtepi private (lexo: ode) pa e marrur ne konsiderate dimesionin e saj privat e tradicional?

Ne qe te dy nivelet grate kane vendin e tyre te percaktuar sipas rendit patriarkal i cili ze fill tek prona private (dhe jo vetem) edhe pse me vone pervijohet ne secilen sfere tjeter.

Te zhveshura nga pushteti, ato nuk gjejne dot vend tek insitutcionet ku tradicionalisht ushtrohet pushteti i burrit.

Prap ne Prapashtice, prap ne prone private, prap nga disa burra, po percaktohen fatet e njerezve.

Kur morali i shoqerise eshte familja patriarkale, nje populist si Kurti, me figuren e babes, vetem sa e forcon dhe e perdore ate rend.

Pushtetet qe shtypin dallimet, asnjehere nuk mund te jene te ndjeshem ndaj pjeseve te pa pushtetshme te shoqerise.

Burimi: http://www.ekonomiaonline.com/

More in Opinione

Te fundit

Facebook

Populare

To Top