fbpx
Connect with us

Nuk ka asnje ditë në shkollë dhe si mund të mos lexoj dhe shkruaj, por kjo mjeke popullor ka shpëtuar mijëra jetë: Zoti më flet!

tjera

Nuk ka asnje ditë në shkollë dhe si mund të mos lexoj dhe shkruaj, por kjo mjeke popullor ka shpëtuar mijëra jetë: Zoti më flet!

Ajo nuk di as të lexojë dhe as të shkruajë, por ka shpëtuar me mijëra jetë në Afrikë. Tani Mamitu Gashe është 73 vjeçe dhe akoma ka fuqi të punojë si mjeke popullore në Afrikë.

fistulaethiopia on Twitter: “Once a patient with #obstetricfistula, Mamitu Gashe became an internationally renowned fistula surgeon. Mamitu’s inspirational story was recognised last year, when she was named one of @BBC100women most influential

Në moshën 13 vjeçare ajo i martua me një 24 vjeçar. Kur ishte 16 vjeçe e humbi fëmijën e saj. Gruaja pës oi ag oni duke qëndruar në një kasolle prej kashte.

Ajo e mori veten dhe më pas nisi të punonte si mjeke. Kjo grua e rrallë thotë se Zoti i flet asaj dhe ajo do të op eroj njësoj si një mjek që është shkolluar.

Mediat gjermane ”Bild” që e ka publikuar këtë histori e ka cilësuar si një përrallë që është e vërtetë.

Continue Reading
You may also like...

More in tjera

To Top