Connect with us

Ngrihet alarmi! 4-vjeçarja e para fëmijë e infektuar me Linë e Majmunëve

Latest

Ngrihet alarmi! 4-vjeçarja e para fëmijë e infektuar me Linë e Majmunëve

Një vajzë 4-vjeçare në qytetin Pforzheim të Gjermanisë është infektuar nga lija e majmunit.

Ky është dhe rasti i parë i lijës së majmunit në Gjermani tek fëmijët. Bëhet me dije se fëmija jeton me prindërit të cilët po ashtu janë të infektuat. Fëëmija është në gjendje të mirë shëndetësore dhe ka simptoma të lehta.

Fëmija nuk ishte në kontakt me askënd jashtë shtëpisë së saj. Në më pak se tre muaj pasi u konfirmua rasti i parë i lisë së majmunëve në Gjermani, gjithsej 2,916 raste janë raportuar deri tani.

Pothuajse të gjitha rastet janë meshkuj, me vetëm shtatë raste në femra.

Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se kohët e fundit ka pasur vetëm një numër të vogël fëmijësh të infektuar me linë e majmunëve në shpërthimin aktual global.

Continue Reading
You may also like...

More in Latest

Facebook

Popular

To Top