fbpx
Connect with us

Në çfarë gjuhe gjyqtarët u flasin lojtarëve në Ligën e Kampionëve?

Sport

Në çfarë gjuhe gjyqtarët u flasin lojtarëve në Ligën e Kampionëve?

Liga e Kampionëve dhe Liga e Evropës shfaqin futbollin në mënyrën më të larmishme, me lojtarë, zyrtarë dhe natyrisht tifozë nga e gjithë bota, që flasin në gjuhë të ndryshme.

Liga e Kampionëve, në çfarë gjuhe gjyqtarët u flasin lojtarëve?Liga e Kampionëve dhe Liga e Evropës shfaqin futbollin në mënyrën më të larmishme, me lojtarë, zyrtarë dhe natyrisht tifozë nga e gjithë bota, që flasin në gjuhë të ndryshme.Në finalen e Ligës së Kampionëve në vitin 2020, morën pjesë 11 futbollistë nga Evropa, Afrika, Amerika Jugore dhe Qendrore.Kjo laramani paraqet sfida, veçanërisht për gjyqtarët e garuar për të mbajtur lojën brenda rregullave.

Derisa kapitenët e klubit mbetën figurat kryesore që flasin me gjyqtarët në fushë, realiteti shpesh është shumë i ndryshëm dhe me një zyrtar që duhet t’u shpjegojë një vendim lojtarëve nga gjashtë kontinentet e ndryshme në të njëjtën kohë.Atëherë, si komunikojnë ata?Për të gjykuar një ndeshje të Ligës së Kampionëve dhe Ligës së Evropës, gjyqtarët e UEFA-s duhet të jenë në gjendje të flasin gjuhën angleze. Gjyqtarët zakonisht flasin me lojtarët në gjuhën angleze pasi është gjuha më e folur në Evropë.

Continue Reading
You may also like...

More in Sport

Te fundit

Facebook

Populare

To Top