Ministrja Trençevska paralajmëron rritje të pagës minimale në Maqedoni

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovana Trençevska, tha se nuk do të rritet pragu për marrjen e shtesës për fëmijë – për shtesën arsimore, por paga minimale do të vazhdojë të rritet në vitin 2023 sipas metodologjisë së re.

Ajo theksoi se qëllimi i reformës sociale është më shumë të ardhura për familjet që marrin pagë minimale.

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovana Trençevska, tha se nuk do të rritet pragu për marrjen e shtesës për fëmijë – për shtesën arsimore, por paga minimale do të vazhdojë të rritet në vitin 2023 sipas metodologjisë së re.

Ajo theksoi se qëllimi i reformës sociale është më shumë të ardhura për familjet që marrin pagë minimale.

“Synimi i reformës sociale në vitin 2019 ishte që familjet në rrezik social të mbuloheshin nga sa më shumë familje dhe për rrjedhojë u vendos edhe pagesa e arsimit të fëmijëve jo vetëm për ata me të ardhura të ulëta, por për të gjithë qytetarët. Megjithatë, nga ana tjetër, synimi i reformës në fushën e pagës minimale, pra rritjen e pagës minimale, është që familjet të kenë të ardhura më të larta brenda buxhetit të tyre”. “Dhe për këtë e kemi rritur pagën minimale në mars 2022 me zgjidhje sistematike që nënkupton rritje konstante të pagave, pra rritje konstante të pagës minimale”, tha Trençevska.

Ndryshe, sot kryeministri Dimitar Kovaçevsi paralajmëroi edhe rritje të pensioneve nga marsi i vitit të ardhshëm.

Related Posts

BE- SHBA, miliona euro ndihmë për luftën kundër korrupsionit Maqedonisë së Veriut

BE- SHBA, miliona euro ndihmë për luftën kundër korrupsionit Maqedonisë së Veriut Për një dekadë, vetëm Bashkimi Evropian ka investuar më shumë se 140 milion euro, ndërsa…

Kovaçevski: Tërhiqni autobusët pastaj bisedojmë

Kryeministri Kovaçevski nuk do t’i pranojë në takim transportuesit privatë nëse nuk i tërheqin autobusët nga rruga. Kështu ka deklaruar ai në pyetjen e gazetarëve, për të…

SpaceX Launches Starlink Satellites on ‘American Broomstick’ and Lands Rocket at Sea

To understand the new politics stance and other pro nationals of recent times, we should look to Silicon Valley and the quantified movement of the latest generation….

Science and Tech Reforms Priority for New Year

To understand the new politics stance and other pro nationals of recent times, we should look to Silicon Valley and the quantified movement of the latest generation….

Top Chinese Science and Tech Official Urges Priority on Research

To understand the new politics stance and other pro nationals of recent times, we should look to Silicon Valley and the quantified movement of the latest generation….

Virtual Reality Gaming Gets Bigger with Zero Latency’s Entry

To understand the new politics stance and other pro nationals of recent times, we should look to Silicon Valley and the quantified movement of the latest generation….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *