fbpx
Connect with us

La Liga ka mbetur pa gola, më e keqja ndër top-5 ligat europiane

Sport

La Liga ka mbetur pa gola, më e keqja ndër top-5 ligat europiane

La Liga ka mbetur pa gola, më e keqja ndër top-5 ligat europiane

Shifrat nuk janë mashtruese. Në Francë, Gjermani, Itali dhe Angli shënohen mëshumë gola sesa në Spanjë. Për shumë, “liga më e mirë në botë” ka mbetur prapa,për sa i përket golave. E kundërta është e vërtetë në Premier League , ku nuk ështëe çuditshme të vëzhgohen rezultate përplasëse dhe të mëdha çdo javë. Në Angli, në38 ndeshjet e zhvilluara deri më tani, janë shënuar 144 gola (3.79 gola për ndeshje,mesatarisht), ndërsa në Spanjë, me 43 ndeshje, janë shënuar vetëm 95 gola, me njëmesatare prej 2.21 për ndeshje. Kjo është mesatarja më e ulët nga pesë ligatkryesore europiane.

Në vazhdën e Premier League është Bundesliga (3.41 gola mesatarisht), me 92 golanë 27 ndeshje, e ndjekur nga Serie A. Në Itali, në 28 ndeshjet e zhvilluara në elitë,janë shënuar 95 gola (3.39 gola mesatarisht). Në vendin e katërt është Ligue 1, menjë mesatare prej 3 golash për ndeshje (2.67), ose 160 gola në 60 ndeshje.
Pse mungojnë golat në La Liga? Një pyetje dhe shumë përgjigje të mundshme.Afrimi i trajnerëve dhe përmirësimi i sistemeve mbrojtëse të ekipeve spanjolle është
një prej tyre. Gjithnjë e më shumë teknikë po planikojnë ndeshjet e tyre mepremisën e mbajtjes së portës të pastër dhe të mos rrezikojnë së tepërmi. Idejaështë e qartë: pësoni sa më pak të jetë e mundur dhe shënoni ato pak mundësi qëkrijoni kundër rivalit tuaj. Në Angli, për shembull, është e kundërta.

Ndeshjet ehapura janë akoma të zakonshme atje, sepse I jepet përparësi spektaklit. Synimi përtë shënuar dhe për të tuar e tejkalon frikën e pësimit dhe humbjes.
Në Premier League, rezultatet janë edhe më befasuese këtë sezon (torja 7-2 eAston Villa ndaj Liverpool, 6-1 nga Tottenham ndaj Manchester United…) Përkundrazi,
në La Liga barazia midis ekipeve po mbizotëron në fushë, gjithashtu edhe nërezultatet përfundimtare. Natyrisht, goli është edhe sinonim i talentit.

Eksodi igurave të mëdha nga futbolli spanjoll nuk ndihmon. Largimi i Cristiano Ronaldoste Juventusi, i Ferran Torres te Manchester City apo i Rodrigo Moreno te Leeds janënjë shembull i qartë i kësaj. Pa të gjitha këto, nuk është për t’u habitur që rezultatimë i përsëritur në La Liga është barazimi i bardhë. Deri në gjashtë herë këtë sezon,ndeshjet kanë përfunduar pa gola.

Continue Reading
You may also like...

More in Sport

To Top