fbpx
Connect with us

Keni nishane të kuqe në lëkurë? Ja çfarë janë dhe si hiqen…

Kuriozitete

Keni nishane të kuqe në lëkurë? Ja çfarë janë dhe si hiqen…

Sa herë keni parë pika të kuqe në lëkurën tuaj dhe pyesni veten se çfarë janë?

Ne kemi bërë një udhëzues të shkurtër për të shpjeguar se çfarë janë dhe si t’i eliminoni ato.

Ato pika të çuditshme të kuqe që shfaqen në lëkurën tuaj nuk janë asgjë më shumë se nishane ose nishane rubini.

Ky nishan më shumë se një sëmundje është një papërsosmëri e lëkurës, e cila gjendet kryesisht tek njerëzit në moshë pleqërie, edhe pse ka shumë raste që gjenden edhe tek të rinjtë.

Është një neoplazmë që gjenerohet nga një qelizë e vendosur në murin e brendshëm të një ene gjaku ose limfatike dhe karakterizohet nga vendndodhja e saj në nivelin e lëkurës.

Cilat janë zonat e prekura?

Zonat më të prekura janë trungu, krahët, shpatullat ose këmbët, paraqitet në një formë rrethore ose ovale dhe me një ngjyrë të kuqe të ndritshme ose ngjyrë vjollcë.

Shpejtësia e tij shpeshherë nuk duhet të jetë shqetësuese, përveç nëse ndryshon ngjyrën ose formën në një kohë të shkurtër, zakonisht ka përmasa të vogla që janë rreth 3-5 mm.

Trajtimet

Nuk ka ndonjë shkak specifik për shfaqjen e tyre, origjina e tij gjendet në faktorë gjenetikë, në administrimin e barnave të caktuara, ekspozimin e zgjatur ndaj rrezeve të diellit ose ekspozimin ndaj kimikateve të caktuara.

Ky është një fenomen tërësisht asimptomatik, por duhet të mbahet nën një mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore nga një dermatolog, i cili do të monitorojë me kalimin e kohës një ndryshim në madhësi, gjë që mund të fshehë një problem më serioz si transformimi nga nishan rubin në tumor malinj.

i vetmi kujdes që duhet të ndiqni është t’i kushtoni vëmendje çdo prerjeje ose konsumimi për ta parandaluar atë nga thyerja dhe që gjeneron një gjakderdhje të mundshme, kjo është në fakt një nga arsyet pse shumë pacientë vendosin për heqjen e tyre.

Në mënyrë që të eliminohet nishani, mund të miratohen procedura të ndryshme që janë paksa invazive dhe pa dhimbje.

Në varësi të madhësisë, mund të përdoret elektrocauteri, që është një lloj djegie me anë të energjisë elektrike.

Ju mund të zgjidhni për kirurgjinë, ku azoti i lëngët përdoret për të ngrirë indet e nishanit në temperatura të ulëta, është një metodë shumë e shpejtë që garanton heqjen e përsosur dhe rimëkëmbjen për një kohë shumë të shkurtër.

Së fundmi, trajtimi me lazer, i cili mund të kryhet në klinikë dhe konsiston në djegien e zonës ku gjendet nishani, është një procedurë shumë e shpejtë dhe që nuk e shqetëson pacientin.

Continue Reading
You may also like...

More in Kuriozitete

Te fundit

Facebook

Populare

To Top