fbpx
Connect with us

Gruas i v.des burri dhe kunati e përzë nga shtëpia, por shumë shpejt ajo zbulon një dhuratë befasuese të lënë nga burri i saj, që ndryshoi përgjithmonë jetën!

tjera

Gruas i v.des burri dhe kunati e përzë nga shtëpia, por shumë shpejt ajo zbulon një dhuratë befasuese të lënë nga burri i saj, që ndryshoi përgjithmonë jetën!

Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi rekl.amat(Foton ose Videon) qe shfaqet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin ↓↓

Është një fakt i dhimbshëm për dikë që të përballet me vdekjen e të dashurve të tij ose të saj.Sidoqoftë, kush do të kishte menduar se një tragjedi mund të çojë në diçka kaq te habitshme.

Per Lumein u bë më e vështirë kur kunati i saj e detyroi atë dhe fëmijën e saj të largohen nga shtëpia. Pa pasur një rrugë të qartë për të shkuar, ajo shkoi drejt në varrin e burrit të saj dhe qau. Megjithatë, gjërat filluan të ndryshonin kur zbuloi një sekret të habitshëm.

Lumei dhe burri i saj u martuan tre vjet më parë. Ata kishin një lidhje të fortë dhe vdekja e burrit të saj për shkak të sulmit në zemër ishte padyshim zemërthyese për të. Ditët dhe netët nuk kaluan lehtësisht pasi Lumei mendonte gjithe kohen per te.

Një mëngjes, kunati i saj shkoi për ta takuar në dhomën e saj dhe pa hezitim,i kërkoi Lumeit dhe fëmijës së saj të dilnin nga shtëpia. Kjo e tronditi se tepermi Lumei , por ai këmbënguli që ta bënte këtë, sepse dhoma do të përdorej për qëllime të tjera.

Lumei dhe burri i saj jetonin së bashku në një rezidencë në pronësi të bashkëshortit të saj. Ishte e madhe dhe kishte shumë dhoma. Shtëpia ishte kaq e madhe sa çifti mendonte te jepte me qira disa prej dhomave.Ishte një ide e shkëlqyer sepse rezidenca ishte e vendosur pranë një shkolle të mesme. Shumë studentë që jetonin larg nga shkolla moren me qira dhomat.

Lumei dhe aktet e mirësisë së bashkëshortit të saj të ndjerë i kanë ndihmuar shumë studentët. Ata u kujdesën për mirëqenien e nxënësve duke përfshirë ushqimin e tyre. Ndërsa kërkesat e dhomave rriteshin, çmimi i qirasë u rrit gjithashtu dhe për shkak të kësaj, kunati i saj kishte nevojë për më shumë hapësirë dhe dhoma për te dhene me qira.

Ajo ishte e copëtuar mes dëshirës për të qëndruar ose per tu larguar, sepse ajo e dinte se kishte nevojë për një vend për të qëndruar me fëmijën e saj. Ajo mund të shkonte në shtëpinë e nënës së saj, por ishte qindra kilometra larg.

Ndërsa kunati i saj i kërkoi që Lumei të largohej më shpejt, ai kërkoi ndihmë nga shokët e tij për të paketuar sendet e Lumeit dhe për t’i nxjerre ato nga shtëpia. Prindërit e tij nuk i ndaluan aspak ata.

Duke mos pasur asnjë zgjedhje tjetër përveçse duke qenë e fortë, Lumei mori qira një dhomë diku dhe hapi një tezgë të vogël frutash. Ishte një biznes i vogël por Lumei e dinte se ajo mund të mbijetonte.

Ajo gjithnjë vizitonte varrin e bashkëshortit të saj me fëmijën e saj dhe kur gjërat u bënë sfiduese për të, ai ishte vendi më i mirë për të hapur zemrën e saj.

Një vit më vonë, kur ajo ishte tek varri i te shoqit, erdhën dy të panjohur dhe e pyeten “A jeni Lumei?”.

Pa thënë shumë, ajo tundi koken duke pohuar. Të dy të huajt i dhanë asaj një kartë dhe i thane se ajo duhej të vinte në një kompani sepse do ti ofrohej një punë.Pasi thane këtë, të dy të huajt u larguan.

Atë natë, burri i saj i erdhi në ëndrrat e saj dhe i tha: “Mos u shqetëso, mund të shkosh e të punosh atje. Ata janë njerëz të mirë. ”

Pas zgjimit nga gjumi, Lumei kujtoi zakonin e burrit të saj të ndjerë për të shkruar një ditar. Ajo mori ditarin dhe lexoi disa faqe. Ajo më pas e kuptoi arsyen pse të dy të huajt donin ta ndihmonin. Burri i Lumeit ishte një doktor dhe ai ishte gjithmonë i pari që i jepte një dorë njerëzve të pafat.

Shumë kohë më parë, pati një përmbytje të madhe dhe burri i Lumeit bëri një vepër të mirë duke shpetuar shumë njerëz. Ai madje i shpëtoi ata që u plagosën nga shpërthimi i zjarrit. Jo vetëm kaq , ai madje shpëtoi dikë që ishte i bllokuar në një makinë të djegur dhe makina shpërtheu disa çaste më vonë.

Burri i saj kurrë nuk i ka treguar asaj lidhur me këtë çështje.

Ata njerëz që ai ka shpëtuar më parë i dhanë atij shumë dhurata dhe para për të paguar mirësinë e tij, megjithatë ai refuzoi t’i merrte ato. Dëshira e tij e vetme ishte që ata të kujdesen për gruan dhe fëmijën e tij, kur ai vdiq, sepse ai kishte një sëmundje kongjenitale të zemrës. Të dy të huajt që dolën për të takuar Lumei ishin ata të cilët burri i saj i shpëtoi kur ishte gjallë. Ata i morën seriozisht fjalët e tij dhe dëshironin të ndihmonin Lumein.

Pas kuptimit të situatës, Lumei erdhi në zyrë.

Shumë njerëz ndihmuan Lumein duke i dhënë mundësi për të filluar një biznes. Lumei ishte vërtet me fat, njëri prej tyre madje i ofroi asaj një vend për të qëndruar për aq kohë sa te donte.

Me kalimin e ditëve, Lumei filloi të kishte një jetë të qëndrueshme me shumë njerëz të mirë që e rrethonin. Ajo vazhdoi të kujtohej se çdo gjë e vetme që ajo fitoi tani është një dhuratë nga aktet fisnike të burrit të saj të ndjerë.

Continue Reading
You may also like...

More in tjera

Te fundit

Facebook

Populare

To Top